x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiţiei despre protocoalele SRI-Parchete: Nu e suficient să le denunţăm, trebuie şi desecretizate

Ministrul Justiţiei despre protocoalele SRI-Parchete: Nu e suficient să le denunţăm, trebuie şi desecretizate

12 Mar 2017   •   22:35
Ministrul Justiţiei despre protocoalele SRI-Parchete: Nu e suficient să le denunţăm, trebuie şi desecretizate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică seara că nu este suficient ca protocoalele încheiate între SRI şi Parchete să fie denunţate, ci ele ar trebui desecretizate pentru a vedea cum au funcţionat colaborările procurorilor cu serviciile de informaţii.

"De principiu, serviciile de informaţii sunt structuri ale statului de drept. Au competenţele lor, care sunt complementare cu celelalte competenţe din stat. Adică nu putem nega utilitatea publică a acestor servicii. Dar nici nu putem admite interferenţa lor în zona juridică a urmăririi penale, eventual şi a judecăţii. (...) În spaţiul public, ştim că este vorba de protocoale diferite cu structuri, cu instituţii diferite. Aşadar, dacă luăm o măsură, să facem treaba până la capăt, să nu denunţăm protocolul cu X şi să lăsăm în vigoare alte trei-patru. Pe de altă parte, nu-i suficient să îl denunţi. Că dacă îl denunţi, ce faci? Nu mai este în vigoare, inaplicabil. Dar cred că mai interesant ar fi să-l şi vedem, să-l desecretizăm, să ştim cum au funcţionat aceste structuri, cum s-a desfăşurat această colaborare", a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Întrebat dacă va cere Parchetului General, DNA şi DIICOT reevaluarea protocoalelor semnate de aceste structuri cu SRI, Tudorel Toader a precizat că "a înţeles că deja nu mai sunt în vigoare".

"Eu am înţeles de la procurorul general că deja le-a denunţat, că deja nu mai sunt în vigoare. Eu vorbeam de pasul următor, de cunoaştere a ceea ce a fost şi nu mai este în vigoare. (...) Nu voi menţine astfel de protocoale, astfel de colaborări, decât în limitele stricte ale competenţelor legale", a conchis Tudorel Toader. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: tudorel toader