x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiției: Sesizarea CCR în cazul „Belina” va fi redactată. Ea a pornit de la Guvern, nu de la Ministerul Justiției

Ministrul Justiției: Sesizarea CCR în cazul „Belina” va fi redactată. Ea a pornit de la Guvern, nu de la Ministerul Justiției

28 Sep 2017   •   10:05
Ministrul Justiției: Sesizarea CCR în cazul „Belina” va fi redactată. Ea a pornit de la Guvern, nu de la Ministerul Justiției
Sursa foto: DIANA OROS

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că inițiativa sesizării CCR în dosarul „Belina” a pornit din Guvern și nu de la Ministerul Justiției, nu de la ministrul Justiției.

„Am citit și eu prin presa scrisă o afirmație absolut incorectă, care nu-mi aparține în sensul că s-ar fi solicitat considerarea hotărârilor de guvern ca și ordonanțe de urgență, ca și legile. E imposibil o astfel de afirmație, pentru că au regim juridic diferit. Au efecte diferite. Nu știu cine a făcut afirmația, dar vă sigur că afirmația este absolut incorectă”, a declarat Tudorel Toader, joi dimineață, la Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că Guvernul României vrea să conteste ancheta Belina, iar în acest caz „Ministerul Justiției este cel mai abilitat să facă o asemenea sesizare, lucru care se va întâmpla în următoarele zile”.

Potrivit lui Tudorel Toader, până luni Ministerul Justiţiei va redacta draftul pentru sesizarea ce urmează să fie transmisă Curţii Constituţionale a României pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern.

În ancheta Belina, procurorii cercetează Hotărârea de Guvern prin care insula Belina, aflată în domeniul public al statului, a fost trecută în administrarea Consiliului Județean Teleorman. 

×
Subiecte în articol: tudorel toader