x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Monica Iacob Ridzi ar putea fi eliberată condiționat

Monica Iacob Ridzi ar putea fi eliberată condiționat

27 Oct 2017   •   15:31
Monica Iacob Ridzi ar putea fi eliberată condiționat
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Monica Iacob Ridzi ar putea fi eliberată condiționat din penitenciarul Gherla, după ce a ispășit 3 ani din pedeapsă.

Magistraţii i-au aprobat cererea de eliberare dar hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată în 3 zile.

Fostul ministru şi-a ispăşit deja jumătate din pedeapsă, iar avocaţii ei încearcă să îi convingă pe magistraţii de la Judecătoria Gherla că a avut un comportament exemplar cât a stat în spatele gratiilor. De asemenea, au invocat şi starea ei de sănătate, precară.

Monica Iacob Ridzi va află din moment în moment dacă magistraţii de la Judecătoria Gherla vor acceptă cererea avocaţilor prin care au solicitat eliberarea condiţionată a fostului Ministru al Turismului.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în luna februarie 2015, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. 
Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 câteva servicii fictive unor companii preferenţiale, producând Ministerului Turismului un prejudiciu de peste 600.000 de euro. 

Avocaţii săi au arătat în instanţă că Monica Iacob Ridzi a avut un comportament exemplar în timpul privării de libertate. În urmă cu un an, ea a jucat, alături de alte şapte deţinute, în spectacolul "Selfie", pe scena Teatrului Naţional din Cluj. 

×