x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Numirea Codruței Kovesi la DNA, anchetată. Ponta e martor în dosar

Numirea Codruței Kovesi la DNA, anchetată. Ponta e martor în dosar

de Antena 3    |    21 Feb 2017   •   11:06
Numirea Codruței Kovesi la DNA, anchetată. Ponta e martor în dosar

Numirea Codruței Kovesi la DNA, anchetată. Fostul premier Victor Ponta a anunțat că este martor în acest dosar și că a fost audiat, astfel că nu doreşte să explice dacă a fost şantajat ca să o numească pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, scrie Libertatea.

Întrebat dacă a fost şantajat să o numească la Laura Codruța Kovesi la conducerea DNA, Victor Ponta a spus: ”Nu vreau să vă răspund dintr-un motiv foarte simplu şi legal, anume se cercetează chestia asta şi eu sunt martor. E un dosar penal pe această temă, pe tema declaraţiilor făcute de domnul Ghiţă”.

 

 

 

De asemenea, întrebat dacă a fost audiat în dosarul acesta, deputatul PSD a răspund afirmativ. „Sigur că da. Am fost în multe dosare ca martor”, a completat el.

Întrebat dacă îi pare rău că a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, Victor Ponta a spus că „politica nu se face cu păreri de rău”.

„Nu se face politica cu păreri de rău, se face cu rezultate. A fost o chestie, ca cei care au participat la numirea mea să aibă toţi dosar penal ca să nu poată să deschidă gura. Şi avem toţi, cam toţi”, a mai spus fostul premier.

Sebastian Ghiţă, care a dispărut din data de 21 decembrie, a dat publicității mai multe înregistrări. El a spus că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea ar fi ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României, acesta fiind motivul pentru care ”Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul”.

×