x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O nouă gafă de proporții a Cameliei Bogdan: A făcut publice documente confidențiale ale CEDO

O nouă gafă de proporții a Cameliei Bogdan: A făcut publice documente confidențiale ale CEDO

13 Dec 2021   •   13:32
O nouă gafă de proporții a Cameliei Bogdan: A făcut publice documente confidențiale ale CEDO

Mai multe documente oficiale confidențiale dintr-un dosar aflat la CEDO au fost făcute publice de Camelia Bogdan, anunță Grupul de Investigații Politice (GIP).

Astfel, în apelul procesului intentat de Camelia Bogdan Antenei 3, ANAF, GIP și mai multor jurnaliști, judecătorul exclus de două ori din magistratură a depus mai multe înscrisuri la dosar, printre care și documente referitoare la procedura soluționării pe cale amiabilă a plângerii făcute la CEDO după a doua excludere din magistratură.

„În data de 7 decembrie 2021, Camelia Bogdan a depus o cerere și mai multe înscrisuri la Curtea de Pael Cluj. Între aceste înscrisuri se află și mai multe documente referitoare la procedura de soluționare amiabilă a plângerii pe care Camelia Bogdan a făcut-o la CEDO referitoare la suspendarea sa după a doua excludere din magistratură. Potrivit Convenției CEDO (art. 39§2) și regulamentului CEDO (art 62§2), procedura privind soluționarea amiabila este confidențială. Încălcarea cu intenție acestei cerințe se considera un abuz si atrage respingerea cererii ca inadmisibila. Mai mult, chiar în documentele CEDO depuse de Camelia Bogdan se spune clar: „Vă este atrasă atenția asupra faptului că toate documentele dosarului sunt publice, CU EXCEPȚIA CELOR REFERITOARE LA REGLEMENTAREA PE CALE AMIABILĂ”. Cu toate acestea, exact aceste documente au fost depuse de Camelia Bogdan în procesul de la Cluj”, arată GIP.

În acest caz a fost informat agentul guvernamental al României la CEDO, cu solicitarea de a fi informată Curtea privind încălcarea obligației de confidențialitate și cu cererea de respingere a acțiunii Cameliei Bogdan la CEDO, ca fiind abuzivă.

„Mai grav însă decât conduita abuzivă și lipsită de logică a Cameliei Bogdan în această speță este că această persoană, care face public un document pe care scrie negru pe alb că NU E PUBLIC, a fost timp de mai bine de 12 ani judecător, hotărând destinele a sute de oameni”, mai spune Grupul de Investigații Politice într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: camelia bogdan cedo