x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O româncă provoacă o polemică în Italia, după ce a publicat poze în costum de baie, deşi este în închisoare pentru crimă

O româncă provoacă o polemică în Italia, după ce a publicat poze în costum de baie, deşi este în închisoare pentru crimă

13 Apr 2016   •   16:37
O româncă provoacă o polemică în Italia, după ce a publicat poze în costum de baie, deşi este în închisoare pentru crimă
Sursa foto: Foto: Facebook

Cazul unei românce condamnate în Italia pentru că a ucis o femeie cu o umbrelă, la Roma, provoacă o polemică aprinsă, după ce presa din Peninsulă a scris că tânăra a primit regim de semi-libertate şi a publicat pe reţelele de socializare fotografii în costum de baie, relatează TGCOM, care precizează că un judecător a decis miercuri să îi interzică româncei deocamdată să mai iasă din închisoare.

“Acesta este un pas în spate urât pentru clienta mea. Poate că este din cauza furtunii mediatice care a izbucnit în jurul cazului după publicarea acelor fotografii. Dar suspendarea (regimului de semi-libertate – n.r.) va dura numai cât timp va fi discutată la Tribunalul de la Veneţia, unde vom demonstra că, printre interdicţii, nu era specificată folosirea reţelelor de socializare”, a declarat avocatul româncei, Nino Marazzita.

“Doina a primit regimul de semi-libertate în urmă cu nouă luni: eu am insistat asupa comportamentului său din închisoare, asupra faptului că are un trecut foarte dificil şi asupra recuperării din celulă. Contez pe faptul că această chestiune (scandalul pozelor în costum de baie – n.r.) va scădea în intensitate în următoarele zile”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte decizia de a publica fotografiile pe reţelele de socializare, Marazzita consideră că “Matei este victima unei bombe mediatice”, dar “poate că s-a lăsat târâtă de vanitate”. “Este de înţeles: este încă tânără şi să nu uităm că are un trecut îngrozitor”, a insistat el.

La 25 aprilie 2007, Doina Matei, care atunci avea 23 de ani, a lovit în ochi, cu o umbrelă, o italiancă, Vanessa Russo. Aceasta din urmă a murit în urma leziunilor, după ce patru zile a fost în comă.

În 2010, românca, mamă a doi copii, a fost condamnată definitiv de instanţele Curţii Supreme la 16 ani de închisoare cu executare. Recursul ei a fost respins. La acea dată, Doina Matei a declarat că regretă totul şi că va încerca să se roage ori de câte ori va avea şansa la mormântul Vanessei pentru a fi iertată. 

Pentru comportament exemplar, Doina Matei a primit în urmă cu anul trecut dreptul de a lucra în afara penitenciarului, într-o cooperativă, iar seara trebuia să se întoarcă în penitenciar.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: doina matei vanessa russo