x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Patronul firmei care a efectuat deratizările în Timișoara a fost reținut

Patronul firmei care a efectuat deratizările în Timișoara a fost reținut

19 Noi 2019   •   08:31
Patronul firmei care a efectuat deratizările în Timișoara a fost reținut
Sursa foto: press alert

Patronul firmei care a efectuat deratizările în două blocuri de locuințe din Timișoara a fost reținut, anunță Press Alert.

Audierile la sediul Poliției Timiș au durat toată noaptea în dosarul tragediei din Complexul Studențesc, unde doi copii și mama unuia dintre ei au decedat, iar patru adulți și 16 copii au fost internați după ce în blocurile în care locuiau s-a făcut dezinsecție.

Primele investigații au scos la iveală faptul că nenorocirea s-a produs pentru că s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate. Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus in raticide, insecticide, dar ca si fumigator pentru depozitele de cereale. De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare.

Lucrările de dezinsecție au fost efectuate de asociatul firmei Bistim Dera SRL D, Ioan Sorin Buță. Acesta a fost audiat pentru acuzațiile de omor din culpă și vătămare corporală, fiind reținut, în această dimineață, pentru 24 de ore.
 

 

×