x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții la Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului. Nicușor Dan: Există cooperare deplină a Primăriei Capitalei

Percheziții la Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului. Nicușor Dan: Există cooperare deplină a Primăriei Capitalei

16 Dec 2020   •   15:35
Percheziții la Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului. Nicușor Dan: Există cooperare deplină a Primăriei Capitalei
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că vor fi puse la dispoziție toate documentele solictate de Poliție în cadrul verificărilor cu privire la autorizații de construire acordate în anii anterior.

Primăria Capitalei a confirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, că miercuri au avut loc percheziții la Direcția Generală Urbanism și Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente.

Percheziţiile au avut loc în contextul în care au fost formulate mai multe acuzaţii oficiale împotriva unor angajaţi ai Primăriei Capitalei cu privire la diverse autorizaţii de construire acordate în anii trecuţi.

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile", a declarat Nicuşor Dan.

Polițiștii din București au efectuat, miercuri, 11 percheziții la Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului și la Serviciul de autorizări din Primăria Generală, într-un dosar de executare fără autorizație de construire a unor immobile de locuințe ridicate în zonele Bucureștii Noi și Chitila.

Dosarul priveşte infracţiuni de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 1.

×