x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la o grupare de cămătari din Brăila

Percheziţii la o grupare de cămătari din Brăila

25 Oct 2016   •   14:49
Percheziţii la o grupare de cămătari din Brăila

Procurorii DIICOT şi ofiţeri ai DGA au efectuat, marţi, 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Brăila, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări de cămătari, care acţionau prin şantaj şi violenţă pentru a-şi recupera banii daţi cu împrumut. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, infracţiunile investigate sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj în formă continuată, spălarea banilor şi evaziune fiscală în formă continuată. 

Procurorii susţin că, în perioada 2004 - 2015, trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, iniţial în scopul comiterii unor infracţiuni de şantaj, grup profilat ulterior pe săvârşirea unor alte fapte ilicite şi la care au aderat mai multe persoane. 

Membrii grupării au acordat împrumuturi cu titlu de camătă şi, pentru a-şi recupera sumele de bani şi dobânzile aferente unor împrumuturi succesive, prin ameninţare şi acte de violenţă fizică, au constrâns mai multe persoane vătămate să returneze banii prin obţinerea drepturilor de proprietate a unor imobile. 

Totodată, veniturile astfel obţinute nu au fost declarate în vederea impozitării, iar în unele cazuri suspecţii au disimulat provenienţa ilicită a unor imobile cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 600.000 euro. 

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse 9 persoane la audieri. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunea fiind realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române. AGERPRES

×