x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la Primăria Chiajna şi la clubul sportiv Concordia Chiajna

Percheziţii la Primăria Chiajna şi la clubul sportiv Concordia Chiajna

06 Apr 2016   •   08:29
Percheziţii la Primăria Chiajna şi la clubul sportiv Concordia Chiajna

Şase percheziţii sunt în desfăşurare, miercuri dimineaţă, la Primăria Chiajna, la clubul sportiv Concordia Chiajna şi la domiciliile a patru persoane într-un dosar de evaziune fiscală în care poliţiştii de la IPJ Ilfov suspectează că s-ar fi produs un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Mircea Minea, primarul comunei ilfovene Chiajna este considerat de poliţişti principalul suspect în acest caz. În perioada 2011 - 2015 el ar fi dispus mai multe sponsorizări făcute de primărie pentru clubul sportiv pe care îl conducea în calitate de preşedinte. Sponsorizările, spun anchetatorii, au fost făcute ilegal.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, clubul are în administrare şi un hotel care a fost însă cedat unuia dintre consilierii locali ai primăriei. Poliţiştii spun că unitatea de cazare a încasat bani pentru servicii hoteliere pe care le-a facturat însă cu ajutorul a două firme fantomă şi astfel s-au sustras de la plata taxelor şi a impozitelor.

Prejudiciul estimat în acest moment de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Ilfov ajunge la 35 de milioane de lei. 

În total vor fi puse în aplicare 11 mandate de aducere iar persoanele vor fi audiate, la finalul percheziţiilor, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Ilfov.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: perchezitii concordia chiajna