x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Perchezițiii și arestări la Spitalul Județean Galați. Ce căutau procurorii DNA

Perchezițiii și arestări la Spitalul Județean Galați. Ce căutau procurorii DNA

20 Oct 2017   •   15:36
Perchezițiii și arestări la Spitalul Județean Galați. Ce căutau procurorii DNA
Sursa foto: Foto: reperul.ro

Şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi, Iuliu Fulga, şi asistentul şef Radu Marinel au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, în urma percheziţiilor efectuate joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi. 

Percheziţiile au fost efectuate de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Galaţi, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cei doi fiind suspectaţi că au încheiat un contract ilegal cu o firmă de pompe funebre pentru transportul cadavrelor, a anunţat vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Claudia Marcu. 

Potrivit sursei citate, în urma audierilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat, vineri, propunere de arestare preventivă pentru cele două persoane la Judecătoria Galaţi într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi uz de fals. 

"S-a formulat propunere de luare a măsurii preventive a doi inculpaţi care au calitate de funcţionari publici în cadrul Serviciului de Medicină Legală Galaţi, respectiv Fulga Iuliu, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi inculpatul Radu Marinel pentru complicitate la aceeaşi infracţiune pentru instigare la fals în declaraţii şi uz de fals. În perioada ianuarie 2013 - decembrie 2016, funcţionarii publici menţionaţi anterior din cadrul Serviciului de Medicină Legală, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi şi folosindu-se de documente falsificate şi declaraţii mincinoase, au determinat atribuirea nelegală a contractelor de prestări servicii transport special, respectiv cadavre umane către o societate, în detrimentul altor competitori care au participat la atribuirea contractului de prestări servicii. Fapta este reţinută în propunerea de luarea măsurii arestării preventive în perioada ianuarie 2013 - decembrie 2016. Mai sunt cercetate şi alte persoane, dar nu fac obiectul luării măsurii arestării preventive", a declarat Claudia Marcu. 

Ofiţerii DGA au efectuat, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi la biroul de achiziţii, dar şi la serviciul de medicină legală şi secretariatul spitalului. 

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă nu au dorit să facă declaraţii, rezumându-se doar să spună că este vorba de o anchetă în curs. 

Acţiunea ofiţerilor DGA şi a procurorilor a fost sprijinită de efective de jandarmi. AGERPRES

×