x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Poza şi datele lui Gabriel Puiu Popoviciu, publicate pe site-ul Poliţiei la rubrica 'persoane urmărite'

Poza şi datele lui Gabriel Puiu Popoviciu, publicate pe site-ul Poliţiei la rubrica 'persoane urmărite'

02 Aug 2017   •   23:59
Poza şi datele lui Gabriel Puiu Popoviciu, publicate pe site-ul Poliţiei la rubrica 'persoane urmărite'
Sursa foto: DIANA OROS

Poza şi datele afaceristului Gabriel Puiu Popoviciu au fost publicate, miercuri seară, pe site-ul Poliţiei Române la rubrica "persoane urmărite", după ce acesta nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a acestuia în dosarul 'Băneasa'.

"În situaţia în care persoana este condamnată definitiv de către instanţă la pedeapsă cu închisoarea, în baza mandatului de executare a pedepsei, poliţiştii se deplasează la adresa de domiciliu a celui în cauză, în vederea aplicării măsurii dispuse. În situaţia în care persoana nu este găsită, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce se execută verificări, cel condamnat este dat în consemn la frontieră şi este dispusă măsura urmăririi la nivel naţional", au explicat reprezentanţii Poliţiei.

Aceştia au precizat că, dacă din verificările şi investigaţiile efectuate rezultă că persoana nu se află pe teritoriul României, se solicită instanţei, Curţii de Apel, emiterea unui mandat european de arestare, iar în baza acestuia se dispune urmărirea internaţională.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 7 ani de închisoare în dosarul "Băneasa".

Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare. Decizia este definitivă.

Latura civilă a procesului a rămas nesoluţionată, fiind disjunsă într-un alt dosar, care se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, instanţă de fond. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: puiu popoviciu