x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Prahova: DNA Ploieşti a admis cauţiunea lui Sebastian Ghiţă, el a garantat inclusiv cu opere de artă

Prahova: DNA Ploieşti a admis cauţiunea lui Sebastian Ghiţă, el a garantat inclusiv cu opere de artă

28 Apr 2016   •   17:31
Prahova: DNA Ploieşti a admis cauţiunea lui Sebastian Ghiţă, el a garantat inclusiv cu opere de artă

Procurorii DNA Ploieşti au admis garanţiile depuse de către deputatul Sebastian Ghiţă în contul cauţiunii de 13 milioane de euro stabilită în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj, dare de mită şi folosire de informaţii nedestinate publicităţii.

"La data de 28 aprilie 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au admis cererea inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian, deputat în Parlamentul României, de constituire a cauţiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei", se arată într-un comunicat emis, joi, de DNA.

Măsura controlului judiciar pe cauţiune a fost dispusă de procurorii DNA Ploieşti la data de 31 martie, după ce Camera Deputaţilor a respins cererile privind reţinerea şi arestarea parlamentarului.

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; două infracţiuni de dare de mită; şantaj; cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Iniţial, Ghiţă a depus garanţii care nu au acoperit suma de 13 milioane de euro, surse declarând, la acel moment, că respectivele bunuri aparţin unei societăţi controlate de parlamentar. În context, parlamentarul s-a prezentat, în urmă cu o săptămână, la DNA Ploieşti pentru a depune garanţii suplimentare în contul cauţiunii.

"Am depus cu bună credinţă toate eforturile să mă încadrez în cerinţele dânşilor (ale procurorilor- n.r.). Sper de data să fi reuşit şi să ating nivelul acesta destul de mare la care au fost ridicate condiţiile", a declarat Ghiţă la acel moment.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceştia sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă. AGERPRES

×