x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarul oraşului Ghimbav, sub control judiciar în dosarul de abuz în serviciu

Primarul oraşului Ghimbav, sub control judiciar în dosarul de abuz în serviciu

20 Apr 2018   •   15:34
Primarul oraşului Ghimbav, sub control judiciar în dosarul de abuz în serviciu

Primarul oraşului Ghimbav, Toma Dorel, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu, au decis vineri magistraţii de la Tribunalul Braşov. 

Audierile au început joi şi au durat timp de şapte ore, iar instanţa s-a pronunţat vineri la ora 15. 

Alături de primarul oraşului Ghimbav, au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile contabila şefă în cadrul Primăriei Ghimbav, Geogean Ana Alina, şi Dulcinatu Lucia, administrator al unor societăţi comerciale. 

Cei trei au fost reţinuţi miercuri seara pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă. 

Edilul Toma Dorel este cercetat pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, toate în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis joi, de DNA. 

Contabila şefă a Primăriei Ghimbav, Geogean Ana Alina, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (şapte fapte), luare de mită în formă continuată, arată documentul citat. 

La rândul său, Dulcinatu Lucia, administrator al unor societăţi comerciale, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (cinci fapte), spălarea banilor în formă continuată (patru fapte). 

Procurorii au făcut miercuri timp de mai multe ore percheziţii la sediul Primăriei Ghimbav şi la domiciliul primarului, după care acesta a fost audiat la sediul DNA Braşov şi reţinut. 

Toma Dorel este primar al oraşului Ghimbav din anul 1994. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Toma Dorel