x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii DIICOT au reținut 5 persoane care vindeau droguri elevilor

Procurorii DIICOT au reținut 5 persoane care vindeau droguri elevilor

18 Iun 2018   •   17:11
Procurorii DIICOT au reținut 5 persoane care vindeau droguri elevilor

Cinci persoane bănuite că vindeau droguri elevilor de liceu și studenților au fost arestate la Brașov, iar alte șase persoane sunt cercetate sub control judiciar. 40 de percheziții au fost făcute în acest caz în Brașov, Covasna și București.

Procurorii DIICOT Brașov au reținut pentru 24 de ore inculpații Melinda Muntean, Ioana Alexandra Ciki, Marius Valentin Nicolae, Sandra Rebecca Rauh, Remis Grigore, Vlad Carol Stojka, Ioan Moldovan, Izabela Maria Pomîrleanu, Radu Alexandru Pop, Marian Dobre și Antal Alexandru CSiki, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc.

Anchetatorii bănuiesc că începând cu luna decembrie 2017, inculpații, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani, au acționat în municipiul Brașov și în localitățile învecinate pentru a atrage alți tineri, cunoscuți ca și consumatori de droguri, în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Drogurile de risc precum cannabis, hașiș, ketamină și drogurile de mare risc, cocaină, ecstasy, amfetamină au fost distribuite în mai multe licee și facultăți.

Ulterior, membrii grupării și-au extins aria de acțiune către diferite evenimente, precum festivaluri de muzică din Sinaia, Brașov și București.

Procurorii DIICOT Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au făcut, la finele săptămânii trecute, 40 de percheziții domiciliare în județele Brașov, Covasna și în municipiul București, ocazie cu care au găsit și confiscat 100 de comprimate de ecstasy, aproximativ 250 de grame de cannabis și suma de 8.000 de lei.

Ulterior, Tribunalul Brașov a dispus față de cinci inculpați măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de alți șase controlul judiciar.

×