x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Prună: Justiţia din România funcţionează astăzi bine; sistemul este încă subfinanţat

Prună: Justiţia din România funcţionează astăzi bine; sistemul este încă subfinanţat

05 Apr 2016   •   00:00
Prună: Justiţia din România funcţionează astăzi bine; sistemul este încă subfinanţat

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni seară, că justiţia din România funcţionează bine şi ar funcţiona foarte bine dacă sistemul nu ar fi încă subfinanţat.

"Eu cred că sistemul judiciar sau justiţia din România, într-un sens mai larg, funcţionează astăzi bine (...). Mi se pare că în toţi aceşti 10 ani de când suntem membri în Uniunea Europeană magistratura a făcut (...) un progres incredibil. Cred că avem astăzi o magistratură independentă, cred că avem judecători care sunt independenţi, avem procurori care, iată, vedem după cauzele pe care le administrează că nu se tem să instrumenteze aceste cauze, avem deci o maşinărie care rulează foarte bine. Ceea ce însă ne lipseşte este, cred, o anumită încredere în sistemul de justiţie şi cred că sistemul de justiţie este încă subfinanţat. Şi pentru acest motiv spun că el nu funcţionează foarte bine", a declarat Raluca Prună, la Realitatea TV.

În opinia sa, o altă problemă cu care se confruntă sistemul este reprezentată de numărul foarte mare de dosare pe care trebuie să le soluţioneze magistraţii.

"Realitatea este că sistemul judiciar este sufocat de milioane de dosare care se află pe masa judecătorilor, de milioane de dosare pe care procurorii trebuie să le instrumenteze. Sigur că România aici nu face niciun fel de excepţie, sunt alte state membre în care lucrurile se întâmplă la fel, însă una peste alta, calitatea actului de justiţie, din punctul de vedere a ce este magistratul astăzi în România, cred că este o calitate bună", a mai spus ministrul Justiţiei.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca pruna justitie