x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune și este sub control judiciar

Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune și este sub control judiciar

14 Aug 2017   •   18:49
Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune și este sub control judiciar

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, reţinut, luni, la Londra, a fost eliberat pe cauţiune, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale. 

Potrivit acestora, Popoviciu a achitat suma de 200.000 de lire şi va fi obligat să se supună unor norme de control prevăzute de legislaţia din Marea Britanie, inclusiv să se prezinte de trei ori pe săptămână la secţia de poliţie din Londra. 

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut luni de către London Motropolitan Police, a anunţat IGPR. 

Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI - Biroul SIRENE. 

Potrivit sursei citate, în prezent se derulează procedura legală în astfel de situaţii. 

Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză. 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis, la cererea Poliţiei, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie. 

Popoviciu a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul 'Băneasa'. 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul 'Băneasa'. Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare. AGERPRES

×