x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Remus Truică, luat de acasă de polițiști, după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Remus Truică, luat de acasă de polițiști, după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare

17 Dec 2020   •   22:07
Remus Truică, luat de acasă de polițiști, după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Polițiștii din Ilfov l-au luat, joi seara, de acasă pe omul de afaceri Remus Truică, condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul ferma Băneasa.

Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii din stațiunea Snagov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, condamnat la 7 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Conform unor surse judicire este vorba de omul de afaceri Remus Truică. Acesta urmează să fie dus la sediul Poliției pentru îndeplinirea tuturor formalităților.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat joi verdictul în dosarul retrocedării fermei Băneasa. Astfel, Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Truică Remus prin prezenta decizie în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, pe care o sporește cu 1 an închisoare, urmând ca acesta să execute în final pedeapsa de 7 ani închisoare”, se arată în decizia de joi a ICCJ.

Alături de acesta, în dosarul care vizează retrocedarea Pădurii Snagov şi a Fermei Regală Băneasa, au mai fost condamnați oamenii de afaceri Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein la câte 5 ani de închisoare, iar prințul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Remus Truică