x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șase tineri din Blaj, arestați preventiv pentru trafic de persoane și proxenetism internațional

Șase tineri din Blaj, arestați preventiv pentru trafic de persoane și proxenetism internațional

05 Mar 2016   •   21:12
Șase tineri din Blaj, arestați preventiv pentru trafic de persoane și proxenetism internațional

Tribunalul Alba a dispus, sâmbătă seara, arestarea preventivă a şase tineri din Blaj, acuzaţi de trafic de persoane şi proxenetism internaţional, decizia instanţei fiind cu drept de contestaţie la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit deciziei postate pe portalul Tribunalului Alba, instanţa a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la cei şase inculpaţi şi, în consecinţă, a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Unul dintre inculpaţi, care nu se află în ţară, va fi arestat pentru 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului.

Printre cei arestaţi se află şi liderul grupării infracţionale, un tânăr care, susţin procurorii, a introdus banii proveniţi din trafic de persoane şi proxenetism internaţional într-o afacere aparent legală. Tânărul a derulat investiţii în afaceri imobiliare, în Cluj-Napoca, unde, alături de alţi asociaţi, a ridicat mai multe blocuri de locuinţe.

Din cercetările efectuate de DIICOT a rezultat că sumele de bani obţinute prin aceste procese de spălare de bani se ridică la aproape 2,4 milioane de lei şi peste 183.000 de euro.

Alături de cei şase, procurorii DIICOT au mai audiat vineri 19 suspecţi, acuzaţi că făceau parte din această grupare infracţională organizată. De asemenea, au mai fost audiaţi 25 de martori.

Potrivit procurorilor, începând cu 2001, membrii grupului infracţional, originari din zona Blajului, au racolat, prin constrângere fizică şi morală, peste 32 de tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-au obligat la practicarea prostituţiei pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxemburgului. Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoţional de proxeneţi, fiind într-o perpetuă stare de temere faţă de aceştia, rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp.

În ultimii ani, activitatea infracţională a grupării s-a mutat în principal în Germania, zona Augsburg, unde locuia, se pare, fratele liderului grupării.

De altfel, pe lângă cele 21 de percheziţii domiciliare efectuate vineri de DIICOT pe raza judeţelor Alba şi Cluj, au avut loc astfel de percheziţii şi în zona Augsburg.


Sursa: AGERPRES 

×