x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie SCANDAL. A luat nota 10 la EVALUAREA NATIONALA si a ajuns pe mana DNA-ului

SCANDAL. A luat nota 10 la EVALUAREA NATIONALA si a ajuns pe mana DNA-ului

22 Iul 2016   •   23:46
SCANDAL. A luat nota 10 la EVALUAREA NATIONALA si a ajuns pe mana DNA-ului
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Scandal cu iz penal. La evaluarea naţională, fiul primarului din oraşul Salcea a luat nota 10 la Limba Română şi 8,25 la Matematică. Suspect de mult, şi-a spus unul dintre foştii profesori ai băiatului, în condiţiile în care elevul a terminat gimnaziul cu media 7,96. Mai mult, scenariul potrivit căruia lucrarea adolescentului la limba română a fost schimbată cu o teză perfectă, de 10, pare să se concretizeze.

Dascălul a sesizat autorităţile, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Botoşani, unde au fost corectate cele două lucrări, par să-i dea dreptate.

„Pe două teze, cea de la Matematică și cea de la Limba Română, scrisul este diferit”, spune Mihaela Huncă, inspector şcolar general Botoşani, citata de Digi24.

Cazul a ajuns în atenţia DNA Suceava, care a început o anchetă. Procurorii vor avea însă o misiune grea - la şcoala unde fiul edilului a susţinut evaluarea naţională nu există înregistrări din timpul examenului.

„S-ar părea că din cauza unei defecţiuni tehnice hard disk-ul nu a înregistrat. Înainte de examen, da, erau funcţionale, era totul în regulă. De aici, din şcoală, lucrurile au plecat în regulă, cu escorta poliţiei”, afirmă Cătălin Huţu, directorul şcolii Salcea.

Până să fie corectate la Botoşani, lucrările de la şcoala din Salcea au ajuns la Inspectoratul Şcolar din Suceava. Din fericire, aici, sistemul de supraveghere video a funcţionat.

„S-au verificat cele două teze şi s-a constatat o suspiciune de fraudă. Pe două teze -  cea de la limba şi literatura română şi teza de matematică - scrisurile sunt diferite. Ce putem spune e că profesorii din judeţul Botoşani nu sunt implicaţi în această suspiciune de fraudă. Am colaborat cu cei de la DNA când au demarat ancheta. Aceştia au luat toate materialele, tot ce şi-au dorit, le-am pus la dispoziţie totul”, a menţionat şefa IŞJ Botoşani, citata de Monitorul de Suceava.

 

×