x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sebastian Ghiță, audiat de judecătorii Curții Supreme din Belgrad, în vederea extrădării

Sebastian Ghiță, audiat de judecătorii Curții Supreme din Belgrad, în vederea extrădării

19 Mai 2017   •   10:49
Sebastian Ghiță, audiat de judecătorii Curții Supreme din Belgrad, în vederea extrădării

Sebastian Ghiță va fi audiat astăzi de judecătorii Curții Supreme din Belgrad, în vederea extrădării, ședința nefiind însă publică, potrivit unui anunț al instanței.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță va fi audiat de către magistrații Curții Supreme din Belgrad vineri, pe data de 19 mai la ora 12.30, a anunțat Curtea Supremă din Belgrad.

Audierea nu va fi publică, au transmis reprezentanții instanței.

În ceea ce privește cauzele din țară în care este implicat fostul deputat, acesta va fi audiat luni prin videoconferință la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul "Ponta-Blair". Audierea a fost amânată pentru că Sebastian Ghiță a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Fostul deputat ar fi trebui să fie audiat joi, prin videoconferință, procedura fiind amânată pentru luni pentru că nu era asistat de avocatul ales din Serbia.

Procurorii anticorupție au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiță în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiță vrea să participe activ la proces.

În prezent, Sebastian Ghiță este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorități, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

×