x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la instanţa supremă

Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la instanţa supremă

22 Mai 2017   •   14:22
Sebastian Ghiţă, audiat prin videoconferinţă la instanţa supremă

Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, este audiat luni prin videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un proces în care DNA cere emiterea unui alt mandat de arestare pe numele fostului deputat în dosarul Ponta - Blair. 

Audierea a început la ora 13,00, însă şedinţa de judecată nu este publică. În sală se află avocaţii lui Ghiţă şi un interpret de limbă sârbă. 

Iniţial, audierea trebuia să aibă loc pe 17 mai, însă Ghiţă a refuzat atunci pe motiv că nu era asistat în Serbia de un avocat ales de el. 

La sfârşitul săptămânii trecute, Sebastian Ghiţă a fost audiat la Curtea Supremă din Serbia, unde a cerut să nu fie extrădat în România, spunând că este persecutat politic, potrivit agenţiei de presă Tanjug. În cadrul audierii care a durat două ore, avocatul lui Sebastian Ghiţă a propus înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă - arestul la domiciliu, instanţa urmând să analizeze solicitarea şi să ia o decizie la următoarea înfăţişare. 

După ce a fugit din ţară, pe numele lui Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă, date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea de Apel Ploieşti. Fostul deputat se află în prezent în Serbia, de unde autorităţile române încearcă să îl extrădeze. Potrivit ultimelor informaţii, Ghiţă este închis în penitenciarul central din Belgrad. AGERPRES

×