x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat

24 Sep 2020   •   20:56
Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat. Decizia vine după ce soţul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA. Sentinţa nu este definitivă. Giorgiana Hosu este un procuror cu peste 20 de ani vechime.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține, într-un comunicat de presă, că a fost informat, joi, de Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de procuror șef al DIICOT. Mai mult, decizia a fost înaintată către Secția pentru procurori a CSM.

„Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile”, a transmis ministrul Justiției.

Conform acestuia, conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul șef adjunct al Direcției, Oana Daniela Pâțu.

Soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare sub supraveghere în Dosarul „Carpatica Asig”, el fiind acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea informațiilor nedestinate publicității.

Decizia magistraților Tribunalului București poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunțare.

 

 (sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sefa diicot