x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Solicitarea Justiţiei în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea a ajuns la Senat

Solicitarea Justiţiei în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea a ajuns la Senat

25 Ian 2016   •   18:35
Solicitarea Justiţiei în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea a ajuns la Senat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Solicitarea privind începerea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost primită, luni seară, la Senat.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, în cursul zilei de luni, că o astfel de solicitare ar trebui, în opinia sa, să fie discutată în timpul sesiunii parlamentare, adăugând că se va consulta însă cu membrii conducerii forului legislativ referitor la convocarea unei şedinţe a Biroului permanent.

"După părerea mea trebuie, în mod normal, tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare, dar voi face şi o consultare cu colegii", a declarat Tăriceanu, la Senat.

După convocarea Biroului permanent al Camerei superioare a Parlamentului, cererea Justiţiei va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

×