x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorin Oprescu cere să poată opera şi în alte oraşe

Sorin Oprescu cere să poată opera şi în alte oraşe

22 Iun 2016   •   18:55
Sorin Oprescu cere să poată opera şi în alte oraşe
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a cerut, miercuri, Tribunalului Bucureşti (TB) ridicarea interdicţiei de a părăsi Bucureştiul şi a motivat prin faptul că a fost solicitat să fie prezent la operaţii desfăşurate în afara Capitalei.

"Am fost solicitat, de când mi-am reluat activitatea în cadrul Spitalului Universitar, să fac intervenţii chirurgicale, urgenţe, şi în alte oraşe", a declarat Oprescu în faţa judecătorului de la TB.

Avocatul lui Oprescu a cerut înlocuirea interdicţiei de a nu părăsi localitatea de domiciliu cu cea de a nu părăsi ţara.

Procurorul de şedinţă nu s-a opus cererii.

Instanţa a rămas în pronunţare în legătură cu solicitarea fostului edil şi a stabilit un nou termen pentru data de 11 iulie.

Pe 8 iunie, Sorin Oprescu a declarat că nu va recunoaşte niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susţinând că aceste acuzaţii nu sunt adevărate.

Declaraţia lui Oprescu a fost dată după ce patru persoane inculpate în acest dosar şi-au recunoscut vinovăţia şi au cerut Tribunalului să fie judecate prin procedură simplificată. Este vorba de Corneliu Bogdan Popa şi Florin Şupeală, foşti directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Romeo Albu şi Claudiu Bengalici - administrator al unei societăţi comerciale.

În schimb, Sorin Oprescu a exclus să fie judecat prin procedura simplificată, declarând că este nevinovat şi doreşte să dovedească acest lucru.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu