x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Stelian Ion, despre situația lui Puiu Popoviciu și a lui A. Adamescu: Nu vor rămâne lucrurile așa

Stelian Ion, despre situația lui Puiu Popoviciu și a lui A. Adamescu: Nu vor rămâne lucrurile așa

16 Iun 2021   •   18:25
Stelian Ion, despre situația lui Puiu Popoviciu și a lui A. Adamescu: Nu vor rămâne lucrurile așa

O instanță din Marea Britanie a dat o decizie care sancționează cumva instanța română, ceea ce este foarte grav, dar lucrurile nu vor rămâne așa, spune ministrul Justiției, Stelian Ion, despre refuzul judecătorilor britanici de a-l extrăda pe Puiu Popoviciu.

Stelian Ion a fost întrebat, după ședința de Guvern, ce se întâmplă în cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

„În acest caz e de analizat foarte atent ce s-a întâmplat, pentru că o instanță din Marea Britanie a dat o decizie care sancționează cumva instanța română, ceea ce este foarte grav. Așa încât trebuie să analizăm foarte atent în ce zonă se plasează vina, dacă sunt probleme și unde sunt probleme. În orice caz, tate dosarele trebuie să se bucure de întreaga atenție, însă reprezintă un semnal de alarmă și trebuie să verificăm foarte atent. Vom vedea dacă acea decizie va f contestată. Dacă nu va fi contestată o discuție în CSM va trebuie să facem. Nu vor rămâne lucrurile așa, este foarte clar. Trebui să vedem dacă într-adevăr instanța supremă a avut o problemă de respectarea dreptului la apărare, un drept fundamental. Noi avem încredere în instanțele noastre și când se inesc astfel de situații și astfel de acuzații. Trebuie să privim foarte atent dacă acuzațiile sunt reale. Subiectul nu se va închide. Va fi discutat și în CSM. Deocamdată, să primim comunicări din partea părții britanice”, spune Stelian Ion, întrebat despre refuzul judecătorilor din Marea Britanie de a aproba cererea de extrădare a lui Puiu Popoviciu.

Ministrul Justiției a mai spus că procesul din Marea Britanie pe numele lui Alexander Adamescu s-a încheiat, iar autoritățile britanice ar trebui să îl predea României.

„Autoritățile din Mare Britanie ar trebui să îl predea pe dl. Adamescu și am solicitat în mai multe rânduri să ni se precizeze când va avea loc acea extrădare în mod efectiv. Așteptăm răspunsul, pentru că până în prezent nu am primit detalii. Sunt mai multe solicitări din partea Ministerului Justiției și colegii din minister fac toate demersurile care țin de Ministerul Justiției”; adaugă Ion.

Judecătorii din Marea Britanie au respins definitiv solicitarea de extrădare formulată de statul român. Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat, în 2017, la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Baneasa.

Extrădarea lui Alexander Adamescu a fost cerută în baza unei acuzaţii de dare de mită împreună cu tatăl său, Dan Adamescu, însă, în acea perioadă, fiul afaceristului nu se mai afla în ţară.

Ambii se află în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Stelian Ion