x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tiberiu Niţu: Am beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege

Tiberiu Niţu: Am beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege

28 Ian 2016   •   17:25
Tiberiu Niţu: Am beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Procurorul general Tiberiu Niţu susţine că a beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege şi că este de datoria lui să se asigure că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfăşura în condiţii normale.

"Având în vedere comentariile purtate în spaţiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum şi în funcţia de procuror general am fost permanent preocupat de respectarea legii şi a normelor deontologice. Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activităţii desfăşurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie am beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege, proporţional cu riscurile şi responsabilităţile acestei funcţii", declară Tiberiu Niţu, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Acesta dă asigurări că activitatea sa nu este afectată, nu este influenţată sau perturbată de demersurile judiciare desfăşurate în vederea clarificării situaţiei referitoare la folosirea coloanelor oficiale.

"Îi asigur pe toţi colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toţi partenerii noştri instituţionali şi pe toţi cetăţenii României că activitatea noastră - a mea personal - nu este afectată, nu este influenţată sau perturbată de demersurile judiciare desfăşurate în vederea clarificării depline a acestei situaţii şi, totodată, îmi asum obligaţia de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfăşurată în acest sens. Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfăşura în condiţii normale şi în parametrii eficienţei consemnate în ultimul raport MCV", mai spune Tiberiu Niţu.

Reacţia lui Tiberiu Niţu vine după ce miercuri a avut o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, în legătură cu implicarea sa în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. După această întrevedere, cei doi au refuzat orice fel de declaraţii pe această temă.

În dosarul deschis de DNA pe numele lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, se arată că procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Potrivit unor surse judiciare, Tiberiu Niţu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015.

×