x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Timiş: Grup de 12 persoane, oprit să treacă ilegal în Ungaria

Timiş: Grup de 12 persoane, oprit să treacă ilegal în Ungaria

26 Oct 2016   •   11:41
Timiş: Grup de 12 persoane, oprit să treacă ilegal în Ungaria
Sursa foto: Foto: Politia de Frontiera

Şapte cetăţeni irakieni, patru turci şi un sirian au fost depistaţi şi opriţi în zona de graniţă de la Cenad când voiau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria. 

''În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 12 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale'', arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, miercuri, AGERPRES

Transfugii au fost depistaţi în cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate de oamenii legii de frontieră în baza planului comun de asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului la frontiera de sud-vest. Astfel, în timpul misiunii specifice de supraveghere împreună cu jandarmi, poliţiştii de frontieră a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe teritoriul României, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, grupul de persoane. 

''Imediat, echipele mixte au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat, la aproximativ 200 m de linia de frontieră cu Ungaria, 12 persoane. Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. Nouă dintre ei erau adulţi cu vârste cuprinse între 26 şi 50 ani, iar trei erau minori cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani'', mai menţionează sursa citată. 

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. 

×
Subiecte în articol: migranti ilegali