x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader, despre legile pe justiție: Dacă vrem o treabă în salturi, le trimitem și mâine în Parlament

Toader, despre legile pe justiție: Dacă vrem o treabă în salturi, le trimitem și mâine în Parlament

20 Apr 2017   •   14:54
Toader, despre legile pe justiție: Dacă vrem o treabă în salturi, le trimitem și mâine în Parlament

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, joi, că pachetul de legi pe justiție poate fi trimis în Parlament "și mâine", dacă s-ar dori "o treabă în salturi", precizând că pentru "o treabă temeinică și riguroasă" este necesară o evaluare completă a acestor acte normative, "de la primul până la ultimul articol".

 

Toader a amintit că pachetul de legi datează din anul 2004, iar de atunci practica a arătat că există omisiuni și neconcordanțe.

"Dacă vrem să facem o treabă în salturi, care să completeze pe ici, pe colo, le putem trimite și mâine. Dacă vrem să facem o treabă temeinică, riguroasă, atât pe fond, cât și pe formă, să facem o evaluare completă a celor trei legi (...) atunci trebuie să facem o evaluare de la primul până la ultimul articol. Consultăm CSM, toate instituțiile participante la actul de justiție, îl punem în transparență decizională, îl însușește Guvernul și îl transmitem la Parlament ca proiect de lege. Numai în momentul acela putem să avem cugetul și inima împăcate că am făcut un demers care să fie funcțional, viabil, necesar sistemului justiției. Numai în acel moment putem considera că modificările aduse pachetului de legi ale justiției vor putea cu adevărat să îmbunătățească activitatea de înfăptuire a justiției", a subliniat Toader, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

În același timp, el a amintit și de "problema penitenciarelor". "Avem soluții complementare la nivel de legislație, la nivel de aplicare a legii, la nivel de modernizare a penitenciarelor existente, de construire a unor pavilioane noi, finalizarea construcției celor două noi penitenciare", a adăugat ministrul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader