x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei bărbaţi şi o femeie, între care omul de afaceri Florin Colescu, ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri la sediul IPJ Buzău

Trei bărbaţi şi o femeie, între care omul de afaceri Florin Colescu, ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri la sediul IPJ Buzău

30 Mar 2016   •   17:33
Trei bărbaţi şi o femeie, între care omul de afaceri Florin Colescu, ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri la sediul IPJ Buzău

Trei bărbaţi şi o femeie, între care omul de afaceri Florin Colescu, au fost ridicaţi de către poliţişti şi duşi la audieri, la sediul IPJ Buzău, în urma celor 12 percheziţii desfăşurate, miercuri, în Buzău, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1, 8 milioane de lei.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Colescu a fost ridicat de la sediul societăţii sale şi dus la audieri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău. Celelalte trei persoane duse la audieri sunt dintre cele cu care acesta lucra la grupul său de firme.

Conform surselor, audierile sunt de durată şi nu se ştie în acest moment dacă se va cere reţinerea celor patru persoane.

Florin Colescu este un controversat om de afaceri din Buzău, care deţine grupul de firme Col Total Group. Numele lui Colescu a apărut de-a lungul vremii în diverse scandaluri în care era acuzat de anumite persoane că le-a luat banii pentru apartamente pe care le-a promis că le va construi şi care au fost vândute apoi altora.

Aurel Radu, una dintre victimele lui Colescu a povestit, miercuri, după finalizarea percheziţiilor, că i-a dat lui Colescu 73.000 de lei, avans pentru un apartament, iar la o lună, când era pregătit să se mute în casă nouă, a fost informat că locuinţa a fost vândută altcuiva.

”Ne-am trezit cu banii în cont, 73.000 de lei, ne-au spus că nu ne mai pot da apartamentul, dar că vor construi un alt bloc. Cumpărasem mobilă, cumpărasem tot să ne mutăm. Când au zis că fac alt bloc i-am dat banii pentru o locuinţă acolo, însă nici acest bloc nu a mai fost construit. Am venit să le cer banii, însă până acum nu mi-au înapoiat decât 10.000 de lei. Mai am de recuperat 67.100 de lei. Ştiu sigur că mai sunt şi alte persoane în situaţia mea, practic vindeau apartamente de mai multe ori”, a povestit bărbatul.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii din Buzău au făcut 12 percheziţii domiciliare şi la firme de construcţii şi imobiliare, administratorii acestora fiind bănuiţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,8 milioane de lei. Printre firmele vizate este Col Total, a controversatului dezvoltator imobiliar Florin Colescu.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Judeţeană Buzău, patru percheziţii au avut loc la domiciilile suspecţilor, iar opt la sediile sociale ale unor societăţi cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor. Descinderile au fost făcute de poliţişti sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2015, aceste persoane, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat în actele contabile veniturile realizate şi ar fi înregistrat operaţiuni comerciale nereale, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului şi creând un prejudiciu de peste 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2013 - 2014, suspecţii ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenţionau să achiziţioneze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăţi şi nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a TVA, datorate bugetului consolidat al statului, însuşindu-şi astfel 231.000 de lei.

Totodată, ei sunt bănuiţi că şi-ar fi însuşit, din capitalul societăţilor comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal sau în interesul societăţilor administrate de aceştia.

Persoanele suspectate vor fi duse la sediul Poliţiei Judeţene Buzău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, se arată în comunicat.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, societăţile verificate fac parte din grupul de firme Col Total SRL, care a dezvoltat la Buzău mai multe proiecte imobiliare, administratorul Florin Colescu fiind un controversat om de afaceri în domeniul imobiliarelor, pe numele căruia au fost depuse, de-a lungul vremii, numeroase plângeri pentru înşelăciune.  

Conform anchetatorilor, una dintre afacerile derulate de Colescu consta în vinderea unor apartamente aflate în lucru către mai multe persoane. Bărbatul, care este proprietarul mai multor blocuri de apartamente în Buzău, începerea construcţia imobilului, după care scotea la vânzare apartamentele şi încheia pre-contracte de vânzare, solicitând un avans sau chiar plata integrală în avans a locuinţei, cu promisiunea că ea va fi finalizată într-un termen scurt. Ulterior, aceeaşi locuinţă era vândută şi altor cumpărători. În acest fel, el făcea rost de bani pentru finalizarea construcţiei, care niciodată nu se termina în timpul stabilit. La final, unii clienţi ajungeau să fie înşelaţi şi să nu mai primească locuinţa promisă, ajungând în instanţă pentru că afaceristul nu le înapoia banii.

×
Subiecte în articol: florin colescu prejudiciu