x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader despre declaraţiile lui Tăriceanu la adresa DNA: Este vorba despre o libertate de exprimare

Tudorel Toader despre declaraţiile lui Tăriceanu la adresa DNA: Este vorba despre o libertate de exprimare

23 Noi 2017   •   11:54
Tudorel Toader despre declaraţiile lui Tăriceanu la adresa DNA: Este vorba despre o libertate de exprimare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că recentele afirmaţii ale preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, cu privire la DNA reprezintă "o libertate de exprimare". 

Prezent joi la Parlament, Tudorel Toader a fost întrebat de jurnalişti cum vede sesizarea trimisă de şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, la CSM, în care se solicită efectuarea de verificări cu privire la afirmaţiile lui Tăriceanu care a spus printre altele că "DNA a devenit un jalnic instrument politic". 

"Exact cum am văzut şi în momentul în care tot la CSM, la Inspecţia Judiciară, a fost expediată o altă sesizare cu privire la o declaraţie pe care chiar eu am făcut-o. Şi, dacă referitor la mine am spus că este vorba despre o libertate de exprimare, acelaşi lucru îl voi spune şi cu privire la sesizarea formulată vis-a-vis de preşedintele Senatului", a răspuns Toader. 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercuri Consiliului Superior al Magistraturii să efectueze verificări cu privire la afirmaţiile pe care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a făcut la Parlament şi pe care le consideră "de o gravitate extremă" la adresa DNA. 

Sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie vine după ce Tăriceanu a declarat: "DNA a devenit un jalnic instrument politic. Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiţie selectivă. (...) Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulţi români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituţie fundamentală care este justiţia. DNA face extrem de mult rău şi justiţiei şi percepţiei pe care o au românii şi face rău foarte mult şi asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate". AGERPRES

×