x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader, întrevedere la CEDO privind condiţiile din penitenciare

Tudorel Toader, întrevedere la CEDO privind condiţiile din penitenciare

16 Ian 2018   •   06:54
Tudorel Toader, întrevedere la CEDO privind condiţiile din penitenciare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are o întrevedere, marţi, cu preşedintele CEDO referitoare la foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii-pilot privind condiţiile din penitenciare, urmând ca, după ce memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare, acesta să fie trimis Curţii pe 22 ianuarie.

 

"Marţi voi avea o întrevedere cu preşedintele CEDO. Pe data de 25 ianuarie trebuie, ca termen limită, să prezentăm foaia de parcurs. Noi avem foaia de parcurs de multă vreme redactată. În fiecare zi mai adăugăm câte ceva. (...) Eu voi avea întrevedere, experţii vor avea întrevedere la Grefa Curţii. Voi prezenta în Guvern. Am vorbit şi cu premierul în acest sens, după care, cel mai probabil luni, pe 22 ianuarie, trimitem memorandum, foaia de parcurs, la CEDO", afirma, pe 11 ianuarie, Tudorel Toader.

Pe 8 ianuarie, MJ a găzduit întâlnirea Grupului de lucru care a avut ca scop discutarea calendarului pentru punerea în aplicare a măsurilor în vederea soluţionării problemei supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie.

La data de 25 aprilie 2017, CEDO a pronunţat hotărârea-pilot în cauza Rezmiveş şi alţii împotriva României (numerele 61467/12, 39516/13, 48231/13 şi 68191/13) în ceea ce priveşte condiţiile de detenţie din închisorile şi centrele de reţinere şi arest preventiv din România.

Prin dispozitivul acestei hotărâri, arată MJ, Curtea a solicitat statului român ca, până la data de 25 ianuarie, să prezinte, în cooperare cu Comitetul de Miniştri ai Consiliului Europei, un calendar pentru punerea în aplicare a măsurilor în vederea soluţionării problemei supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie.

×
Subiecte în articol: tudorel toader cedo penitenciare