x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un bărbat care cultiva canabis a fost reținut de DIICOT

Un bărbat care cultiva canabis a fost reținut de DIICOT

30 Sep 2016   •   16:11
Un bărbat care cultiva canabis a fost reținut de DIICOT

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de droguri de risc după ce poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Iaşi au descoperit o cultură de 169 de plante de canabis într-o comună din Iaşi.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iulie - septembrie 2016, inculpatul a înfiinţat într-un imobil situat în satul Ciocârleşti, comuna Scânteia, judeţul Iaşi, o cultură ilicită de canabis, formată dintr-un număr de circa 250 de plante de canabis, de a cărei îngrijire s-a ocupat în mod constant până în prezent, urmând ca după ajungerea la maturitate a acestora să procedeze la recoltarea plantelor (inflorescenţe şi muguri) şi valorificarea pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi şi alte localităţi din ţară, în scopul obţinerii unui folos material ilicit", informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis, vineri, AGERPRES.

Cu ocazia efectuării, joi, a percheziţiei domiciliare în locuinţa situată în satul Ciocârleşti, unde suspectul locuia fără forme legale, în curtea imobilului a fost descoperită o anexă în interiorul căreia se afla o cultură de canabis, formată din 169 de plante, cu sistem de irigare, aerisire, iluminare naturală şi ventilare, după recoltarea cărora a rezultat cantitatea de 35,90 kg canabis în stare verde, iar în imobil a fost descoperită cantitatea totală de 2,85 kg canabis, recoltată de inculpat din aceeaşi cultură.

"Au mai fost ridicate două dispozitive de tip râşniţă, două hard disk-uri, patru telefoane mobile, un laptop, 31 de recipiente din plastic care conţineau substanţe chimice pentru întreţinerea şi creşterea plantelor de canabis, un dispozitiv de monitorizare a calităţii apei şi un dispozitiv pentru stropit cultura de canabis", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din comuna Scânteia, a fost condus la sediul BCCO Iaşi, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. El urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţerii poliţiei judiciare din cadrul IGPR - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi - Serviciul Acţiuni Speciale. AGERPRES

×