x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un italian și un român, reținuți pentru jaful din București

Un italian și un român, reținuți pentru jaful din București

23 Apr 2017   •   11:08
Un italian și un român, reținuți pentru jaful din București

Poliţişti din cadrul DGPMB au identificat şi imobilizat, pe raza judeţului Călăraşi, doi bărbaţi, unul cetăţean italian, iar celălalt, cu dublă cetăţenie, italiană şi română, în vârstă de 23, respectiv 20 de ani, bănuiţi în cazul comiterii tâlhăriei de sâmbătă de la o casă de amanet de pe raza sectorului 3. 

Potrivit DGPMB, cei doi ar fi şi autorii unui furt comis la sfârşitul lunii aprilie, dintr-o societate comercială, de pe raza sectorului 4, când au fost sustrase mai multe replici de arme, tip airsoft. 

Sâmbătă, în jurul orei 14,40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin apel 112 că două persoane, mascate, sub ameninţarea unui pistol şi prin exercitarea de acte de violenţă asupra operatorului comercial au sustras mai multe bijuterii, după care au fugit. 

La faţa locului s-a deplasat echipă complexă care a efectuat cercetarea locului faptei, demarând, simultan, audierea persoanei vătămate, a martorilor, precum şi investigaţiile în vederea identificării celor doi bărbaţi. 

''După câteva ore de la eveniment, din datele obţinute s-a conturat ipoteza că această faptă se coroborează cu un furt, comis în noaptea de 20/ 21 aprilie, dintr-o societate comercială, de pe raza sectorului 4, când au fost sustrase mai multe replici de arme, tip airsoft. Din reunirea celor două cauze a fost identificată o pistă de acţiune care a condus către cei doi bărbaţi menţionaţi anterior. În urma acţiunii declanşate, care a condus la depistarea celor doi, au fost găsite şi recuperate bijuteriile sustrase din casa de amanet, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. De asemenea, în cursul nopţii au fost găsite armele tip airsoft sustrase, o parte din ele în locuinţa unuia dintre cei doi, parte din ele abandonate în apropierea casei acestuia'', precizează DGPMB. 

În prezent, cei doi bărbaţi se află în custodia poliţiştilor, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. AGERPRES

×