x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un turc, un iranian și un irakian, arestați pentru trafic de migranți

Un turc, un iranian și un irakian, arestați pentru trafic de migranți

18 Sep 2017   •   13:26
Un turc, un iranian și un irakian, arestați pentru trafic de migranți

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, continuă cercetările în cazul a trei cetățeni, un turc, un irakian și un iranian, care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcațiuni, 154 de persoane de naționalitate Iran și Irak .

Persoanele în cauză și materialul probator au fost prezentate, în cursul zilei de ieri, Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul ambarcațiunii suspecte interceptate în Marea Neagră marți, 12 septembrie. 

După declanșarea procedurilor specifice de escortare a ambarcațiunii în Portul Midia, unde au fost desfășurate activități de debarcare, triere și evaluare medicală a celor 157 de persoane, alături de celelalte instituții implicate, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcațiunea „RUYA 1” era condusă de cetățeanul iranian G.M., în vârstă de 32 ani, împreună cu cetățeanul turc Y.E. în vârstă de 27 de ani și cetățeanul irakian S.M. în vârstă de 20 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranți, în data de 12 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.


În cadrul audierilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcațiunii se aflau 154 de cetățeni irakieni și iranieni (56 de copii și 98 adulți) care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, cele 3 călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță.

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, iar în cursul zilei de ieri, cele trei persoane au fost prezentate Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Totodată, întregul grup de migranți a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

×