x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Vaslui: Profesor condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

Vaslui: Profesor condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

30 Mar 2017   •   18:09
Vaslui: Profesor condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

Magistraţii de la Judecătoria Huşi au condamnat, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare un profesor de la o şcoală gimnazială din comuna Berezeni, bărbatul fiind găsit vinovat de comiterea a două infracţiuni de corupere sexuală a minorilor, una din fapte comisă în formă continuată. 

Dascălul a fost acuzat de procurori că ar fi ademenit două minore în vârstă de 12, respectiv, 13 ani, eleve la şcoala din sat, pe care le-a chemat în cancelarie şi le-ar fi atins în zone intime, oferindu-le în schimb dulciuri. 

Potrivit deciziei Judecătoriei Huşi, timp de trei ani profesorul trebuie să respecte un program de supraveghere, să urmeze un program de reintegrare socială şi să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Totodată, magistraţii i-au interzis bărbatului să-şi exercite profesia de cadru didactic şi să apropie de cele două eleve molestate. 

Decizia nu este definitivă. 

''În sarcina inculpatului s-au reţinut două fapte de corupere sexuală a minorilor, fapte comise în perioada ianuarie 2014 - ianuarie 2015, respectiv ianuarie 2016, una dintre fapte fiind în formă continuată', au arătat procurorii în rechizitoriul întocmit în acest caz. 

Bărbatul, care are o vechime de peste 30 de ani la catedră, nu şi-a recunoscut faptele, susţinând că este victima unei răzbunări din partea colegilor. După trimiterea în judecată, în luna octombrie a anului trecut, acesta a continuat să profeseze, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui afirmând că nu au mecanismele necesare pentru a-l concedia pe dascăl. AGERPRES

×