x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Veste proastă pentru Simona Halep. Unchiul ei a fost condamnat pentru moartea unei femei

Veste proastă pentru Simona Halep. Unchiul ei a fost condamnat pentru moartea unei femei

24 Mai 2017   •   09:18
Veste proastă pentru Simona Halep. Unchiul ei a fost condamnat pentru moartea unei femei

Constantin Arghir, unchiul Simonei Halep, a fost condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă după ce o femeie și-a pierdut viața în urma unei explozii în localitatea Dorobanțu, potrivit reporterntv.ro.

Explozia s-a produs pe 25 aprilie 2015, puțin după ora 08.00, și a zguduit din temelii fabrica de produse lactate din comuna Dorobanțu, deținută de unchiul Simonei Halep. Centala termică a cășăriei a sărit în aer.

Cazanul centralei s-a prăbușit peste o angajată de 45 de ani. Tatăl și fratele tenismenei au ajuns într-un suflet la locul tragediei.

În decembrie 2016, Judecătoria Constanța l-a găsit vinovat și l-a condamnat pe Constantin Arghir, unchiul Simonei Halep. Nemulțumit de sentință, proprietarul locației în care s-a produs deflagrația a atacat decizia Judecătoriei cu apel.

În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Constanța a luat o hotărâre definitivă.

Astfel, noua sentință a înlătura obligarea lui Constantin Arghir la 'frecventarea unui program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Constanța sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate'.

În schimb, el a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Judecătorii au mai hotărât reducerea cuantumului despăgubirilor civile constând în 'daune morale la suma de câte 5.000 lei pentru părțile civile Nica Cristina și Nica Vasile Gabriel și la suma de 25.000 lei pentru partea civilă minoră Nica Elena'.

×
Subiecte în articol: simona halep Constantin Arghir