x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Zid în jurul polițiștilor. Cum scăpau aceștia de acuzații

Zid în jurul polițiștilor. Cum scăpau aceștia de acuzații

05 Feb 2018   •   09:40
Zid în jurul polițiștilor. Cum scăpau aceștia de acuzații

Tăcere totală când vine vorba de informaţii privind clasarea dosarelor în care erau anchetaţi poliţişti. Antena 3 a aflat că numai la Judecătoria sectorului 1 au fost clasate 82 de dosare din 120 de cauze. Statistica dateaza din 2012, însă la Judecătoria sectorului 2, situaţia este şi mai ciudată. Anul trecut judecătorii au clasat toate cele 81 de dosare care instrumentau posibile fapte săvârşite de poliţişti.

 

Parchetele de pe langa judecatoriile de sector schioapata atunci cand vine vorba de a da socoteala pe dosarele instrumentate cu politisti. La solicitarea Antenei 3 legat de cazurile instrumentate care priveau politisti doua parchete au refuzat total sa raspunda. Unul dintre ele, se afla chiar sub verificari dispuse de procurorul general dupa scandalul izbucnit in cazul politistului Eugen Stan. Chiar aceasta unitate de parchet, dar si Parchetul judecatoriei sector 3 au refuzat sa raspunda la intrebari.

Chiar si asa, stastisca ne arata ca in cazul cauzelor care prives politisti cele mai multe sunt clasate. Arata ca nivelul Parchetului Judecatoriei sectorului 1 din 2012 pana acum au existat 120 de cauze cu politisti, si au fost clasare 82.

Restul se afla in lucru. Cei de la parchetul judecatoriei sectorului 2, desi au fost cerute datele statitistice din 2012 s au rezumat in a face publice doar datele din 2017 cand au avut 81 de dosare cu politisti toate clasate. la PSJ mai exista 36 de cauze pe rol din 150, restul fiind clasate, iar LA psj DIN 86, 67 au fost clasate.

×