x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A fost semnalată prezenţa unui urs în Odorheiu Secuiesc. Localnicii, avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT

A fost semnalată prezenţa unui urs în Odorheiu Secuiesc. Localnicii, avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT

14 Oct 2019   •   20:57
A fost semnalată prezenţa unui urs în Odorheiu Secuiesc. Localnicii, avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT

Prezenţa unui urs a fost semnalată luni seara într-o gospodărie din municipiul Odorheiu Secuiesc, localnicii din zonă fiind avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) să nu se expună pericolului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat pentru AGERPRES că un cetăţean care locuieşte pe strada Rakoczi din municipiu a sunat la 112 şi a anunţat că în curtea sa se află un urs.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi un echipaj SMURD.

Potrivit Biroului de Presă al IJJ Harghita, mai întâi în zonă a ajuns un echipaj format din poliţişti, care au stabilit zona de siguranţă şi i-au direcţionat pe cei care doreau să ajungă în apropierea locului în care s-a semnalat prezenţa ursului, în acelaşi timp fiind alertat şi un echipaj de jandarmi, care s-a deplasat la zona indicată, dar animalul nu a fost găsit.

Forţele de ordine, cărora li s-au alăturat poliţişti locali şi un vânător autorizat, au rămas în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine.

Peste 20 de mesaje RO-ALERT care avertizau în legătură cu prezenţa urşilor în localităţi au fost trimise de ISU Harghita de la începutul anului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: urs isu mesaj RO-ALERT