x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident cumplit la Slănic Moldova. O mașină de la un concurs off road a fost luată de viitură. Pilotul a decedat

Accident cumplit la Slănic Moldova. O mașină de la un concurs off road a fost luată de viitură. Pilotul a decedat

19 Iun 2021   •   19:22
Accident cumplit la Slănic Moldova. O mașină de la un concurs off road a fost luată de viitură. Pilotul a decedat
Sursa foto: ISU Gorj

O mașină care participa la un concurs off road a fost luată de viitură în zona Slănic Moldova, sâmbătă, iar pilotul a fost găsit decedat. Intervin mai multe echipaje de salvare din Bacău și Covasna pentru a salva participanții la competiița, care nu a fost oprită de organizatori, în pofida avertizărilor meteorologice.

Potrivit ISU Bacău, problemele sunt între localitățile Brețcu (jud. Covasna) și Poiana Sărată (jud. Bacău).

„Se pare că un autoturism participant la competiția de off road s-a răsturnat în râul Oituz. În zona din care s-au făcut apelul pe 112 a ajuns echipajul SMURD Covasna, însă nu poate înainta din cauza drumului forestier greu accesibil”, au anunțat reprezentanții ISU Bacău.

Mai multe echipaje din cadrul ISU Bacău sunt pe drum spre locul incidentului și au fost chemați în sprijin și pompieri din cadrul ISU Covasna.

Reprezentanții Prefecturii Bacău au spus că a fost recuperat în viață copilotul, însă pilotul a fost găsit decedat.

Tragedia a avut loc dupa ce echipajul format din Adrian Cernea si copilotul Alex Tache a fost surprins de o viitura, chiar in timp ce urma sa traverseze o vale. Masina de concurs in care se aflau cei doi a fost luata de ape. 

Alex Tache a fost salvat in ultima clipa, insa Adrian Cernea a ramas blocat in masina luata de ape, conform membrilor Comisiei Nationale de Off-Road, prezenti la Slanic Moldova.

Concursul a fost intrerupt imediat, iar la fata locului au intervenit atat echipaje de off-road, care erau prezente la fata locului, cat cele ale ISU. Din pacate, Adrian Cernea a fost gasit fara suflare.

Biroul Executiv al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv s-a intrunit de urgenta si a deschis o ancheta  pentru a vedea in ce circumstante s-a produs tragedia. 

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Bacău.

Mediafax

×