x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Acoperişul hotelului Ciucaş, din Poiana Braşov, cuprins de flăcări; în unitate nu erau turişti

Acoperişul hotelului Ciucaş, din Poiana Braşov, cuprins de flăcări; în unitate nu erau turişti

14 Iun 2017   •   07:46
Acoperişul hotelului Ciucaş, din Poiana Braşov, cuprins de flăcări; în unitate nu erau turişti

Un incendiu violent s-a declanşat în noaptea de marţi spre miercuri la acoperişul hotelului Ciucaş din Poiana Braşov, unitate unde nu erau turişti, fiind de mai mulţi ani în renovare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.

Conform acestuia, pompierii militari au fost alertaţi în jurul orei 23.30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul hotelului Ciucaş din Poiana Braşov. Şase autospeciale şi două autoscări s-au deplasat la faţa locului, intervenţia fiind dificilă deoarece incendiul s-a manifestat cu flăcări violente. S-a intervenit cu ţevile de refulare şi cu tunurile de stins incendii din dotarea autospecialelor, a spus Sfreja, menţionând, totodată, că s-au format echipe de intervenţie pe toate laturile hotelului, acolo unde s-a putut realiza accesul. ''În timpul intervenţiei, în jurul orei 1.00, au mai fost solicitate trei autoscări, două de la ISU Bucureşti - Ilfov şi una de la ISU Prahova'', a menţionat reprezentantul ISU Braşov.

Flăcările au mistuit acoperişul hotelului pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi.

''După două ore de la declanşarea incendiului, pompierii au început să lucreze la limitarea propagării acestuia. Numărul autospecialelor s-a suplimentat astfel încât s-a intervenit cu un număr de nouă autospeciale cu apă şi spumă, saşe de la ISU Braşov, una de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Râşnov, două de la ISU Covasna şi trei autoscări'', a mai spus Ciprian Sfreja.

Reprezentanţi ai ISU şi Poliţiei Braşov au început o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii incendiului. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: incendiu hotel ciucas poiana braşov