x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aglomerație mare la frontiera României cu Ungaria. La Vama Nădlac se așteaptă 8 ore pentru intrarea în țară

Aglomerație mare la frontiera României cu Ungaria. La Vama Nădlac se așteaptă 8 ore pentru intrarea în țară

17 Mai 2020   •   11:35
Aglomerație mare la frontiera României cu Ungaria. La Vama Nădlac se așteaptă 8 ore pentru intrarea în țară

Traficul la frontiera Nădlac se menține aglomerat pe ambele sensuri de circulație.  Sute de persoane aşteptau, duminică dimineaţă, să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I. Aceasta poate fi tranzitată după opt ore de așteptare, deși autorităţile au redeschis, sâmbătă seară, Vama Borș și PTF Nădlac II.

În ultimele 24 de ore, prin Nădlac I au intrat în ţară circa 4.000 de persoane și au ieșit spre Ungaria 6.100 de oameni.

Autorităţile române au redeschis pentru autoturisme PTF Nădlac II, sâmbătă seară, de la ora 19,00, pentru a fluidiza traficul la graniţa dintre România şi Ungaria.

Nădlac II a fost rezervat, în ultimele săptămâni, traficului de marfă. În doar 13 ore, până duminică dimineaţă la ora 8,00, prin acest punct au intrat deja în România 4.500 de persoane şi au ieşit 2.500.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, duminică dimineaţă se aştepta 8 ore la intrarea în România prin Nădlac I, unde controlul era efectuat pe şapte artere, şi circa 4 ore la Nădlac II, unde erau deschise şase artere.

La ieşirea din ţară, se aştepta 1 oră și jumătate la Nădlac I, unde au fost deschise şase artere, şi 30 de minute la Nădlac II, unde se lucrează pe două artere.

Autorităţile de frontieră precizează că timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi, la intrarea în ţară, de numărul mare de autoturime şi de anchetele epidemiologice, care fac ca procedurile să dureze până la 10 minute/persoană, faţă de 30 de secunde înainte de epidemie.

Deocamdată nu au fost semnalate incidente, în afară de nemulţumiri exprimate de unii călători care claxonează insistent și strigă.

×
Subiecte în articol: nadlac trafic frontieră