x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Arad! Un autobuz a ars aproape complet după ce a luat foc în trafic

Alertă în Arad! Un autobuz a ars aproape complet după ce a luat foc în trafic

26 Apr 2018   •   16:44
Alertă în Arad! Un autobuz a ars aproape complet după ce a luat foc în trafic

Un autobuz al Companiei de Transport Publica Arad a luat foc joi, în cartierul Alfa al municipiului Arad, vehiculul arzând aproape complet până la stingerea incendiului de către pompieri, însă pasagerii nu au avut de suferit, ei coborând înainte ca flăcările să se înteţească. 

Potrivit maiorului George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, autobuzul a luat foc în apropierea staţiei de la capătul străzii Barbu Lăutaru din cartier. 

"Autobuzul a luat foc puţin înainte de intrarea în staţie. Din fericire, nu există victime, călătorii aflaţi în autobuz reuşind să coboare înainte ca focul să se înteţească. Pentru stingerea focului, la faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad al ISUJ Arad", a declarat maior George Pleşca. 

În urma primelor cercetări s-a stabilit că incendiul s-ar fi produs pe fondul frecării mecanice produse ca urmare a blocării unei roţi a autobuzului. Conducătorul auto nu a sesizat faptul că una dintre roţile autobuzului s-a blocat şi a continuat deplasarea. 

"Din cauza căldurii produse de flăcările incendiului, anvelopele autobuzului au explodat, suflul exploziei spărgând geamurile ferestrelor unui apartament aflat într-un bloc din apropiere. În plus, incendiul a distrus o parte din termoizolaţia blocului", a mai adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: autobuz în flacari arad