x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Giurgiu: Pesta porcină africană a fost confirmată în alte patru localităţi din judeţ

Alertă în Giurgiu: Pesta porcină africană a fost confirmată în alte patru localităţi din judeţ

23 Iul 2019   •   16:35
Alertă în Giurgiu: Pesta porcină africană a fost confirmată în alte patru localităţi din judeţ

Pesta porcină africană a fost confirmată în ultima săptămână în alte patru localităţi din judeţul Giurgiu, respectiv Hodivoaia, Hulubeşti, Gostinu şi Oinacu, în prezent numărul focarele de PPA în judeţ ajungând la 36.

"În judeţul Giurgiu evoluează 36 de focare de pestă porcină africană la porcii domestici şi 20 de cazuri de PPA la porcii mistreţ în şase fonduri de vânătoare. Astfel, la Isvoarele, Pietrişu a avut loc deja uciderea preventivă a porcilor din gospodării, la Singureni, Stejaru, Crânguri, Valea Dragului sunt în desfăşurare activităţi de ucidere preventivă", a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al DSVSA Giurgiu, Claudiu Şerban.

El spune că au mai fost confirmate patru focare de PPA în cartierul Rudari din municipiul Giurgiu, trei focare la Iepureşti, trei la Gostinu şi câte un focar la Chirculeşti, Podu Doamnei, Izvoru, Hodivoaia, Hulubeşti, Oinacu.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale, toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

În acest an, în judeţul Giurgiu au fost ucişi 430 de porci domestici de la apariţia primelor cazuri de PPA, în primăvară. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pestă porcină africană giurgiu