x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - UPDATE - Incendiu la un depozit de documente din Dărăşti, Ilfov. Au fost suplimentate maşinile de intervenţie

ALERTĂ - UPDATE - Incendiu la un depozit de documente din Dărăşti, Ilfov. Au fost suplimentate maşinile de intervenţie

26 Mai 2017   •   19:00
ALERTĂ - UPDATE - Incendiu la un depozit de documente din Dărăşti, Ilfov. Au fost suplimentate maşinile de intervenţie

UPDATE: Pompierii au solicitat suplimentarea echipamentelor de intervenţie pentru stingerea incendiului care a izbucnit, vineri, la un depozit din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile. 

La faţa locului acţionează 15 autospeciale de stingere, trei maşini de descarcerare şi motopompe aduse pentru alimentarea cu apă din surse fără presiune, folosindu-se hidranţi din zona Măgurele. 

Potrivit sursei citate, există risc iminent de prăbuşire a halei pe anumite porţiuni. 

"Din cauza vântului, incendiul se dezvoltă. După modul de manifestare a fumului, la momentul ajungerii forţelor, materialele ardeau generalizat în interior", a precizat Daniel Vasile. 

Hala conţine depozite masive de hârtie, dosare şi arhivă. Suprafaţa halei este cca 1.000 de metri pătraţi, are o înălţime de 15 metri şi comunică cu o altă hală din vecinătate, ceea ce face operaţiunea dificilă. 

Oficialul ISU a anunţat că cca 80% din suprafaţa halei este afectată de flăcări.

Știrea inițială: Un incendiu a izbucnit, vineri, la un depozit din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, iar din primele informaţii reiese că focul se manifestă pe o suprafaţă de circa 300 metri pătraţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile. 

Potrivit sursei citate, pompierii acţionează pentru stingerea focului din exterior, într-un dispozitiv perimetral, acţionând cu autoscări. 

Au fost trimise opt autospeciale de stingere şi două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o maşină de descarcerare. 

Nu există informaţii cu privire la eventuale victime. 

Daniel Vasile a precizat că nu se cunosc materialele care au luat foc. 

Construcţia este o hală din structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivă. 

Oficialul ISU a adăugat că pentru stingerea incendiului a fost suplimentat dispozitivul cu două autospeciale de stingere şi două autoscări. AGERPRES

×