x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la un liceu din Brăila! Un elev a fost diagnosticat cu TBC contagios

Alertă la un liceu din Brăila! Un elev a fost diagnosticat cu TBC contagios

12 Oct 2017   •   13:22
Alertă la un liceu din Brăila! Un elev a fost diagnosticat cu TBC contagios

Un elev de la Liceul Pedagogic 'D.P. Perpessicius' din Brăila a fost diagnosticat cu TBC contagios şi se află internat, în prezent, la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, iar zeci de elevi şi profesori care au intrat în contact cu acesta şi-au făcut analizele, rezultatele arătând că nu au contactat boala.

Directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Andreia Gavrilescu, a declarat, pentru AGERPRES, că elevul a fost diagnosticat cu TBC în luna august, iar rezultatele examenului microscopic şi radiologic au ieşit pozitive, motiv pentru care a fost întocmită o listă cu persoanele cu care băiatul a intrat în contact în ultimele luni.

În total, au fost identificate 37 de persoane, respectiv colegi de clasă şi profesori, care şi-au făcut analizele, iar rezultatele au demonstrat că nu au contactat tuberculoza.

Acesta este singurul caz de TBC contagios din judeţul Brăila, în evidenţele Spitalului de Pneumoftiziologie mai aflându-se patru cazuri de copii cu tuberculoză, în cazul cărora examenul microscopic şi radiologic a ieşit negativ, semn că boala nu este contagioasă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: TBC contagios