x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aproximativ 1.200 de copii au primit daruri în cadrul 'Maratonului Moşului', acţiune a Crucii Roşii

Aproximativ 1.200 de copii au primit daruri în cadrul 'Maratonului Moşului', acţiune a Crucii Roşii

05 Dec 2017   •   15:33
Aproximativ 1.200 de copii au primit daruri în cadrul 'Maratonului Moşului', acţiune a Crucii Roşii

Aproximativ 1.200 de copii din întreg judeţul Harghita au primit, în această perioadă, daruri din partea voluntarilor Crucii Roşii, în cadrul unei acţiuni intitulate "Maratonul Moşului", care este extrem de iubită în zonă. 

Moşul, îmbrăcat în cunoscutele straie alb-roşii, însoţit de reni-voluntari şi spiriduşi-voluntari, a pornit la drum în urmă cu câteva zile şi s-a oprit în mai multe localităţi din zonele Ciuc şi Odorhei. 

El a fost aşteptat de zeci de copii, iar voluntari ai Crucii Roşii Harghita au pus în scenă mici piese de teatru, pentru a-i pregăti pe cei mici de "marea întâlnire". 

"Mai întâi, mantia Moşului, luată de vântul puternic din Harghita, ajunge la locul întâlnirii cu copiii, apoi cizmele sale, prea nerăbdătoare să-l mai aştepte, după care vine un sac gol, fără daruri, care deja au fost împărţite. Cei mici sunt nedumeriţi şi se întreabă cum va ajunge Moşul desculţ şi fără mantie, pe o vreme aşa de rece şi ce daruri va mai împărţi, dacă sacul e gol? Dar Moşul are întotdeauna haine de rezervă şi o trăsură sau o sanie plină cu daruri, iar bucuria copiilor atunci când se întâlnesc este foarte mare", a declarat pentru AGERPRES directoarea Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva. 

Dulciurile oferite au fost puse la dispoziţie de Crucea Roşie Română şi Crucea Roşie Norvegiană, nu mai puţin de 1.200 de copii bucurându-se de întâlnirea cu Moşul, printre aceştia numărându-se şi copii cu dizabilităţi sau cu alte probleme medicale. 

"Copiii ştiu să ofere atâta iubire şi este o satisfacţie deosebită pentru noi, mai ales că totul se desfăşoară pe bază de voluntariat", a precizat Zsigmond Eva. 

Aceasta a mai spus că "Maratonul Moşului" a ajuns la cea de-a 27-a ediţie, iar dacă în trecut voluntarii alergau sute de kilometri pentru a se întâlni cu copiii, acum acţiunea poartă acest nume întrucât "este un adevărat maraton să ajungă în fiecare zi în altă localitate". 

Şi pentru că marţi este Ziua Mondială a Voluntariatului, toţi voluntarii Crucii Roşii Harghita, implicaţi de-a lungul anului în numeroase acţiuni caritabile, se vor întâlni în cursul serii cu Moşul şi vor depăna cele mai frumoase amintiri.  

×