x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Asistentă de la Spitalul Judeţean Botoşani, ucisă de COVID-19

Asistentă de la Spitalul Judeţean Botoşani, ucisă de COVID-19

24 Mai 2020   •   11:45
Asistentă de la Spitalul Judeţean Botoşani, ucisă de COVID-19

O asistentă medicală, în vârstă de 45 de ani, angajată a Spitalului Judeţean Botoşani, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în urma infectării cu COVID-19. Oficialii DSP Botoșani spun că ar fi luat boala de la mama ei.

„Lucra la secţia de Boli Infecţioase. A fost confirmată pe 23 aprilie pozitiv, a fost iniţial internată la Botoşani, la Boli Infecţioase, dar s-a agravat şi a fost transferată la Iaşi şi a murit ieri (sâmbătă - n.red.) la Iaşi”, a declarat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Potrivit Informării INSP, femeia nu avea comorbidităţi. Femeia ar fi luat virusul de la mama ei, care a fost şi ea diagonsticată cu infecţia cu noul coronavirus.

„Acum se face ancheta epidemiologică, (...) nu ştiu dacă a luat de la pacienţi pentru că ea a fost foarte bine echipată la Boli Infecţioase pe secţie, dar avut şi mama bolnavă de covid, înainte de a se îmbolnăvi ea. Şi este şi soţul ei infectat, este tot la Iaşi, este angajat al ISU. Cel mai probabil nu a luat din spital,ci din familie. Întâi mama ei şi apoi ei doi.", a explicat Monica Adăscăliţei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: asistentă ucisă de covid