x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bacău: O femeie a murit şi două minore au fost găsite în stare de inconştienţă, urmare a intoxicării cu monoxid de carbon

Bacău: O femeie a murit şi două minore au fost găsite în stare de inconştienţă, urmare a intoxicării cu monoxid de carbon

26 Oct 2016   •   18:15
Bacău: O femeie a murit şi două minore au fost găsite în stare de inconştienţă, urmare a intoxicării cu monoxid de carbon
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

O femeie în vârstă de 38 de ani a murit, iar două minore, de 14 şi respectiv 10 ani, au fost găsite în stare de inconştienţă de pompierii militari în comuna băcăuană Poduri, victime ale intoxicării cu monoxid de carbon. 

"Cele trei persoane, ce inhalaseră gazul toxic emanat de o sursă de încălzire improvizată, au fost preluate de echipaje aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, căpitanul Andrei Grecu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău. 

Potrivit acestuia, pentru femeia în vârstă de 38 de ani nu s-a mai putut face nimic, fiind declarată decedată de către echipajul Ambulanţei sosit la faţa locului. 

Cele două minore au fost transportate la Spitalul Municipal Moineşti, medicii fiind rezervaţi în legătură cu premisele însănătoşirii acestora. 

În urmă cu o lună, două persoane, soţ şi soţie, au fost la un pas de moarte, fiind intoxicaţi în somn cu monoxidul de carbon emanat din soba în care aprinseseră focul după mai bine de trei ani, în locuinţa lor din comuna băcăuană Prăjeşti, imediat după sosirea lor din străinătate, unde muncesc. 

Tot în această toamnă un bătrân în vârstă de 83 de ani, soţia acestuia de 76 de ani, precum şi un prieten de familie de 77 de ani, au fost descoperiţi de vecini morţi în beciul unei case din comuna băcăuană Sascut, unde se afla un butoi cu struguri în fermentaţie. 

În această perioadă, potrivit colonelului Ion Mihalache, şeful ISU Bacău, "pericolul de intoxicaţie cu monoxid de carbon este mare, dacă sistemele de încălzire sunt puse în funcţiune fără a fi fost verificate, dar încă există şi pericolul inhalării respectivului gaz rezultat din fermentaţia vinului în beciuri ori camere închise". 
AGERPRES

×