x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bacău: Pompierii intervin de peste 20 de ore pentru stingerea unui puternic incendiu produs la groapa de gunoi

Bacău: Pompierii intervin de peste 20 de ore pentru stingerea unui puternic incendiu produs la groapa de gunoi

13 Aug 2017   •   14:50
Bacău: Pompierii intervin de peste 20 de ore pentru stingerea unui puternic incendiu produs la groapa de gunoi

Pompierii din Bacău intervin de peste 20 de ore pentru stingerea unui puternic incendiu produs la groapa de gunoi a municipiului Bacău, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andrei Grecu. 

Potrivit acestuia, duminică la prânz acţionau pentru stingerea incendiului 19 pompieri militari cu şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două motopompe remorcabile, un autocamion de intervenţie şi un autoturism pentru muncă operativă. 

Totodată, în sprijinul pompierilor intervin şi şapte lucrători din cadrul Primăriei municipiului Bacău cu trei buldo- excavatoare şi patru autocamioane. 

"Facem tot posibilul să lichidăm incendiul, dar, din păcate, atât suprafaţa mare pe care se întinde incendiul, cât şi cantitatea foarte mare de deşeuri îngreunează intervenţia. Va fi una de durată. Noi intervenim deja de 20 de ore. Situaţia este sub control", a afirmat Grecu. 

Oficialii ISU susţin că suprafaţa cuprinsă de flăcări variază între 5.000 şi 7.000 de metri pătraţi. 

Deocamdată, nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului. AGERPRES

×